Inför ditt besök

På denna sida hittar du praktiskt information som kan vara bra att känna till inför ditt besök. Informationen på denna sida uppdateras med ytterligare information närmre festivalen, så kika gärna in här igen innan du besöker festivalen.


Festivalens plats

Festivalen äger huvudsakligen rum i Umeå Folkets hus i centrala Umeå, på Skolgatan 59. Detta är bara fem minuters promenad från tågstationen och mittemot både flygbussar och vårt samarbetshotell Comfort Hotell Winn.

Fredagskvällens program presenteras i samarbete med Bildmuseet, och äger rum mitt bland utställningarna på Östra strandgatan 30 B. Detta program är dessutom helt gratis.

 

Kom i tid

Tänk på att det lätt blir kö vid biljettkontroll och garderob, när det är många som ska in samtidigt.

Först till kvarn

Littfest är en festival med flera scener, och det kan bli fullsatt till enskilda programpunkter. Kom i tid till de programpunkter du vill se. Till scener och programpunkter där det kan finnas risk för köbildning kommer festivalens volontärer att dirigera besökare för att i mesta möjliga mån undvika trängsel.

Byt biljett mot armband

Biljetten byts mot ett personligt festivalarmband i entrén. När du har armbandet kan du välja att gå in genom snabbentrén och slippa köa genom biljettkontrollen. Ett tips är att hämta ut ditt festivalarmband redan någon dag tidigare. Normalt öppnar incheckningen redan på torsdagen. Exakta tider presenteras senare.

Köp och sälj-tavla

Precis som tidigare kommer det att finnas en köp-och-sälj-tavla i samband med entrén till festivalen där överblivna biljetter kan hitta nya ägare. De senaste åren har festivalen varit slutsåld långt i förväg, så köp-och-sälj-tavlan har varit uppskattad.

Hörslinga

Det finns hörslinga i alla lokaler i Umeå Folkets Hus. Dessa kanaler gäller för de olika lokalerna:
Kanal 1: Idun
Kanal 2: Studion
Kanal 3: Tonsalen
Kanal 4: Äpplet

Ledsagare

Vänligen meddela info@littfest.se om du har med dig ledsagare till festivalen. Ledsagare besöker festivalen utan kostnad.

Errata

Allt går inte att styra över, och det är inte ovanligt att det uppstår sena ändringar i programmet, efter att programtidningen tryckts. För att hålla koll på eventuella ändringar, kika på de digitala programsidorna på littfest.se under fliken Program 2020. På plats på festivalområdet annonseras eventuella ändringar på bildskärmar.

Stäng av mobiltelefonen

Av respekt för medverkande och övriga åhörare i salongen, tänk på att stänga av mobiltelefonen för att undvika störande ljud.

Gratis garderob

AB Bostaden fortsätter stötta Littfest genom att bjuda er besökare på garderobskostnaden. Billigare och går snabbare att hänga in jackan! Av utrymningsskäl är det obligatoriskt att hänga in jackan.

Fika och matförsäljning under festivalen

Mat och fika kommer att finnas tillgängligt att köpa på flera platser under festivalen. I Umeå Folkets Hus finns flera stationer för mat och fika, och även serveringsytor för vin och öl. På Bildmuseet håller husets restaurang Hansson&Hammar öppet för Littfests besökare.