Ta Författartåget till Littfest 2019

Emma Karinsdotter var en av författarna ombord på Författartåget 2018. Foto: Katarina Myrberg/Författartåget

Emma Karinsdotter var en av författarna ombord på Författartåget 2018. Foto: Katarina Myrberg/Författartåget

Från Göteborg ringlar sig Författartåget genom landet till Sveriges största litteraturfestival, Littfest i Umeå. Författartåget är en resa och en skrivartävling på SJ:s nattåg. Tävlingen är öppen för alla och tar vara på den unika stämning en lång tågresa skapar. De bästa tävlingsbidragen kommer att publiceras i ett fanzine som trycks och sprids under pågående festival, samt publiceras av Sveriges äldsta kulturtidskrift Ord&Bild.

Det tar tid att resa långt med tåg, och tid är just vad som behövs för att tänka och skriva. I ett samhälle där allt tycks gå snabbare och snabbare, vill Författartåget fungera som en motkraft och skapa rum för tanke och uttryck. Ombord på tåget uppstår ett andrum, en bubbla av dyrbar tid som vi vill ta vara på.

Reglerna är enkla. Först vid tågets avgång annonseras temat för tävlingstexterna. Tävlingen avslutas på morgonen vid ankomst till Umeå, och då lämnar de tävlande sina texter till arrangörerna. En jury läser bidragen och vinnaren presenteras i samband med Littfests avslutningsfest på lördagen. I vinstpotten finns gratisresor med SJ, böcker och prenumerationer. De bästa texterna trycks och publiceras mitt under pågående festival i form av ett fanzine. Ett urval publiceras även av Sveriges äldsta kulturtidskrift Ord&Bild.

Författartåget arrangeras av förlaget Teg Publishing, tidskriften Ord&Bild och litteraturfestivalen Littfest i samarbete med SJ.
– Vi är mycket glada över att vara en del av Författartåget även detta år. Att kunna erbjuda ett miljövänligt ressätt som dessutom blir en smygstart av festivalen är mycket positivt, säger Patrik Tornéus som är en av koordinatorerna för Littfest.

Författartågets avgångar
Observera att Författartåget i år äger rum på två olika tåg, ett med avgång från Göteborg och ett med avgång från Stockholm.

Från Göteborg C: Tåg 72 med avgång 18.34 tors 14 mars.
Från Stockholm C: Tåg 92 med avgång 21.12 tors 14 mars.
Ankomst i Umeå fredag 15 mars 06.13 gäller för båda tågen.

 

Möt författare ombord

På Författartåget finns chans att möta och inspireras av etablerade författare. Vilka som medverkar ombord på årets Författartåg annonseras framöver, håll utkik. Alldeles säkert är dock att det blir lika fina möten som förra året.

Författartåget genomförs med stöd från Kulturbryggan .

10% RABATT PÅ TÅGET TILL LITTFEST

Du som väljer att ta tåget till Littfest erbjuds 10% rabatt på SJ:s resor. För att ta del av rabatten boka via formuläret ovan.

Vill du åka med Författartåget, delta i skrivtävlingen och möta inspirerande författare ombord? Boka:

Från Göteborg C: Tåg 72 med avgång 18.34 tors 14 mars
Från Stockholm C: Tåg 92 med avgång 21.12 tors 14 mars
Observera att detta är två olika tåg.

Ankomst i Umeå fredag 15 mars 06.13 gäller för båda tågen.


Boka biljett till Littfest

Biljetterna till Littfest brukar ta slut långt innan festivalen, så glöm inte att också boka dina festivalbiljetter!


Boka boende på festivalhotellet

Standard-Bed-Comfort-Hotel-Winn.jpg

På Comfort Hotel Winn bor ni från 750 SEK på helgdagar och 1020 SEK på vardagar. Priset gäller standardrum och är inklusive moms och frukost. Ni bokar genom att maila co.umea@choice.se eller ringa 090-71 11 27 och uppge priskod LITT.
Priset gäller i mån av plats.