Delta med bokbord på Littfest 2020

Nu öppnar vi intresseanmälan till bokbord för Littfest 2020! Bokborden är en livlig och välbesökt plats för nära och oväntade möten mellan besökare, förläggare, författare och andra litteraturintresserade.

Read More

Vad vill du se på Littfest 2020?

Nu är vi tillbaka på kontoret igen med full styrka, och planerar för fullt inför Littfest 2020. Har du idéer, tankar, önskemål och förslag, är det nu dags att lämna dem i vår förslagslåda!

Read More

Kallelse till årsmöte

Föreningen Littfest kallar sina medlemmar till årsmöte tisdag 18 juni kl 17.00, på Gamla landsvägen 8, Ersmark. Anmäl närvaro till info@littfest.se.

Read More

TACK!

Littfest 2019 är över och det är många som ska tackas, utan er, ingen Littfest. Sponsorer och samarbetspartners, medverkande, volontärer och personal. Vi ses 12-14 mars 2020!

För föreningen Littfest:
Patrik, Erik och Elenor

Read More

Viktig information inför festivalen

Nu har vi skickat ut viktig information till alla som köpt biljett via nätet. Informationen finns också här på hemsidan, under För besökare. Ta en minut och kika igenom vad som gäller för incheckning, schemaändringar, mm. Vi har också fått veta att en hiss är trasig på Umeå Folkets hus, och att publik till Studion och Tonsalen därför lotsas andra vägar genom huset.

Read More

Ändringar i programmet

Med bara några dagar kvar till festival kan vi konstatera några ändringar i programmet. För att hålla koll på eventuella ändringar, kika på de digitala programsidorna här på hemsidan under fliken Program 2019. Här är aktuella ändringar:

Read More

Biljetterna slutsålda - men mycket är gratis!

Alla biljetter till Littfest är helt slutsålda. Många programpunkter kräver dock inte biljett, utan är helt gratis och öppet för alla att ta del av. Här tipsar vi om hur du tar del av festivalkänslan även utan biljett!

Read More

Programtidningen är här!

I dag utkommer äntligen hela Littfests programtidning. Nu är det bara att kasta sig över ett eget exemplar och börja ringa in vilka programpunkter du vill hinna med. Programtidningen utkommer som bilaga i dagens Västerbottens-Kurien, och finns som PDF här på hemsidan.

Read More

Kvällsfest på Norrlandsoperan

Littfest avslutas med en fullmatad festkväll på Norrlandsoperan, med samtal, mingel, musik och poesi! Programpunkterna i Konsertsalen kräver biljett (100 kr) och säljs via Norrlandsoperan. Men att ta del av feststämning, musik och övriga programpunkter är helt gratis!

Read More

Internationella namn till Littfest

Vi välkomnar prisbelönta och internationellt hyllande Kim Thúy, Meg Rosoff och Auður Ava Ólafsdóttir, stjärnskottet Roskva Koritzinsky och språkkonstnären Susanne Ringell till Sverige och Littfest. Dessutom Suzanne Osten och Uje Brandelius, i samtal med Annika Norlin.

Read More

Fristadsförfattare och röster från norr

Till listan över medverkande på Littfest 2019 lägger vi nu bland andra Sahar Mousa, Jahanara Nuri, Ashraf Bagheri, Arya Aramnejad, Juvvá Pittja, Johan Sandberg McGuinne, Annica Wennström, Sigbjørn Skåden, Bengt Pohjanen, Anna Clara Tidholm, Tove Mörkberg, Sven-Olov Karlsson och David Väyrynen.

Read More

Bli volontär på Littfest!

Nu är volontärsansökan till Littfest 2019 öppen! Oavsett om du varit med i många år och vill säkra samma uppdrag som förra året, eller om du vill vara med och skapa festival för första gången är du välkommen att fylla i formuläret. Läs på på sidan för Volontärer →

Read More

Fakturaköp stängt för lördagsbiljetter

Fakturaköp är nu endast möjligt för biljetter till fredagen. De fåtal biljetter som finns kvar till dagsprogrammet lördag ligger ute till försäljning på nätet via Billetto, eller över disk i Umeå hos Eljest Shop, Bokcafé Pilgatan eller Bildmuseet.

Read More

Fredagsfest på Bildmuseet

Att festivalens fredagskväll firas på Bildmuseet är numera en populär tradition som vi givetvis håller fast vid även detta år! Programmet är i år extra välfyllt och festligt med anledning av dubbel födelsedagsfest: Galago firar 40 år, och Ordfront hela 50 år!

Read More

Vi välkomnar 2019 med nya namn

Vi kan stolt meddela att Sami Said, Kent Werne, Henrik Berggren, Jörn Donner och Rafael Donner, Ebba Witt-Brattström och Stina Ekblad kommer alla till 2019 års upplaga av festivalen. Mer information om dem, och alla tidigare släppte medverkande, hittar du under fliken Författare 2019 →

Read More

Nya namn till programmet

Innan vi går på julledighet kan vi stolt meddela att Samar Yazbek, Khaled Alesmael, Joakim Rindå, Amanda Svensson, Jonas Hassen Khemiri och Malin Lindroth gästar alla Littfest 2019. Läs mer på sidan Författare 2019 →

Read More

Fyra blickar på samhället

Japansk-tyska Yoko Tawada, danska Lone Aburas, fransk-mauritiska Nathacha Appanah och finska Koko Hubara betraktar alla samhället med ett kritiskt öga i sina aktuella verk. Deras blickar må ha olika perspektiv, och formen för berättande skiljer sig, men de är alla avslöjande, relevanta och tankeväckande. Läs mer om de fyra första namnen till festivalen på sidan Författare 2019 →

Read More