Programtidningen är här!

I dag utkommer äntligen hela Littfests programtidning. Nu är det bara att kasta sig över ett eget exemplar och börja ringa in vilka programpunkter du vill hinna med. Programtidningen utkommer som bilaga i dagens Västerbottens-Kurien, och finns som PDF här på hemsidan.

Read More

Kvällsfest på Norrlandsoperan

Littfest avslutas med en fullmatad festkväll på Norrlandsoperan, med samtal, mingel, musik och poesi! Programpunkterna i Konsertsalen kräver biljett (100 kr) och säljs via Norrlandsoperan. Men att ta del av feststämning, musik och övriga programpunkter är helt gratis!

Read More

Internationella namn till Littfest

Vi välkomnar prisbelönta och internationellt hyllande Kim Thúy, Meg Rosoff och Auður Ava Ólafsdóttir, stjärnskottet Roskva Koritzinsky och språkkonstnären Susanne Ringell till Sverige och Littfest. Dessutom Suzanne Osten och Uje Brandelius, i samtal med Annika Norlin.

Read More

Fristadsförfattare och röster från norr

Till listan över medverkande på Littfest 2019 lägger vi nu bland andra Sahar Mousa, Jahanara Nuri, Ashraf Bagheri, Arya Aramnejad, Juvvá Pittja, Johan Sandberg McGuinne, Annica Wennström, Sigbjørn Skåden, Bengt Pohjanen, Anna Clara Tidholm, Tove Mörkberg, Sven-Olov Karlsson och David Väyrynen.

Read More

Bli volontär på Littfest!

Nu är volontärsansökan till Littfest 2019 öppen! Oavsett om du varit med i många år och vill säkra samma uppdrag som förra året, eller om du vill vara med och skapa festival för första gången är du välkommen att fylla i formuläret. Läs på på sidan för Volontärer →

Read More

Fakturaköp stängt för lördagsbiljetter

Fakturaköp är nu endast möjligt för biljetter till fredagen. De fåtal biljetter som finns kvar till dagsprogrammet lördag ligger ute till försäljning på nätet via Billetto, eller över disk i Umeå hos Eljest Shop, Bokcafé Pilgatan eller Bildmuseet.

Read More

Fredagsfest på Bildmuseet

Att festivalens fredagskväll firas på Bildmuseet är numera en populär tradition som vi givetvis håller fast vid även detta år! Programmet är i år extra välfyllt och festligt med anledning av dubbel födelsedagsfest: Galago firar 40 år, och Ordfront hela 50 år!

Read More

Vi välkomnar 2019 med nya namn

Vi kan stolt meddela att Sami Said, Kent Werne, Henrik Berggren, Jörn Donner och Rafael Donner, Ebba Witt-Brattström och Stina Ekblad kommer alla till 2019 års upplaga av festivalen. Mer information om dem, och alla tidigare släppte medverkande, hittar du under fliken Författare 2019 →

Read More

Nya namn till programmet

Innan vi går på julledighet kan vi stolt meddela att Samar Yazbek, Khaled Alesmael, Joakim Rindå, Amanda Svensson, Jonas Hassen Khemiri och Malin Lindroth gästar alla Littfest 2019. Läs mer på sidan Författare 2019 →

Read More

Fyra blickar på samhället

Japansk-tyska Yoko Tawada, danska Lone Aburas, fransk-mauritiska Nathacha Appanah och finska Koko Hubara betraktar alla samhället med ett kritiskt öga i sina aktuella verk. Deras blickar må ha olika perspektiv, och formen för berättande skiljer sig, men de är alla avslöjande, relevanta och tankeväckande. Läs mer om de fyra första namnen till festivalen på sidan Författare 2019 →

Read More

Biljetter till Littfest och Författartåget

Flera har redan efterfrågat biljetter till 2019 års festival, och från och med i dag finns de till försäljning. Samtidigt öppnar möjligheten att boka Författartåget, det bästa sättet att resa till festivalen!

Read More

Publishingpriset till Littfests programtidning

“För en överskådlig tidning med utmärkta bokpresentationer, progressiv form och tydlig visuell identitet.” Så löd motiveringen när Littfests programtidning 2018 presenterades som vinnare av Publishingpriset i kategorin Tidningsbilagor.

Read More

Vill ni ställa ut på Littfest?

Nu är intresseanmälan för utställarbord under Littfest öppen. Vi har fått många frågor redan, så vi anar att utställarplatserna kommer att bokas upp snabbt även detta år.

Read More

Siktet mot 14-16 mars 2019

Festivalkontoret har precis startat igång verksamheten efter sommarsemestern, och i våra mejlkorgar hittar vi redan nu frågor om nästa års festival. Det gläder oss att intresset är så stort! Nästa festival äger rum 14-19 mars 2019, och biljetterna släpps senare i vinter.

Read More

Sommarledigt

Nu sommarstänger vi kontoret och går på efterlängtad ledighet. Vi är tillbaka igen med full kraft den 21 augusti. Fram till dess läser vi våra mejlkorgar endast sporadiskt. Glad sommar!

Read More

Kallelse till årsmöte

Medlemmar är varmt välkomna till Föreningen Littfests årsmöte fredag den 25 maj, 16.30 på Gamla Landsvägen 8 (Ersmark). För frågor om medlemskap kontakta ordförande Patrik Tornéus på patrik@littfest.se.

Read More

Vilken fest det blev – igen!

Ett stort tack till alla er som festade med oss! Till er som gång på gång är modiga nog att lita på oss koordinatorer, som till och med köper upp alla biljetter innan vi klarat att presentera ett färdigt program. Och ett minst lika stort tack till er som hjälper till med att arrangera Littfest – volontärer, extrapersonal, samarbetspartners. Inga namn nämnda, ingen glömd.

Read More