Fyra blickar på samhället

Japansk-tyska Yoko Tawada, danska Lone Aburas, fransk-mauritiska Nathacha Appanah och finska Koko Hubara betraktar alla samhället med ett kritiskt öga i sina aktuella verk. Deras blickar må ha olika perspektiv, och formen för berättande skiljer sig, men de är alla avslöjande, relevanta och tankeväckande. Läs mer om de fyra första namnen till festivalen på sidan Författare 2019 →

Read More

Biljetter till Littfest och Författartåget

Flera har redan efterfrågat biljetter till 2019 års festival, och från och med i dag finns de till försäljning. Samtidigt öppnar möjligheten att boka Författartåget, det bästa sättet att resa till festivalen!

Read More

Publishingpriset till Littfests programtidning

“För en överskådlig tidning med utmärkta bokpresentationer, progressiv form och tydlig visuell identitet.” Så löd motiveringen när Littfests programtidning 2018 presenterades som vinnare av Publishingpriset i kategorin Tidningsbilagor.

Read More

Vill ni ställa ut på Littfest?

Nu är intresseanmälan för utställarbord under Littfest öppen. Vi har fått många frågor redan, så vi anar att utställarplatserna kommer att bokas upp snabbt även detta år.

Read More

Siktet mot 14-16 mars 2019

Festivalkontoret har precis startat igång verksamheten efter sommarsemestern, och i våra mejlkorgar hittar vi redan nu frågor om nästa års festival. Det gläder oss att intresset är så stort! Nästa festival äger rum 14-19 mars 2019, och biljetterna släpps senare i vinter.

Read More

Sommarledigt

Nu sommarstänger vi kontoret och går på efterlängtad ledighet. Vi är tillbaka igen med full kraft den 21 augusti. Fram till dess läser vi våra mejlkorgar endast sporadiskt. Glad sommar!

Read More

Kallelse till årsmöte

Medlemmar är varmt välkomna till Föreningen Littfests årsmöte fredag den 25 maj, 16.30 på Gamla Landsvägen 8 (Ersmark). För frågor om medlemskap kontakta ordförande Patrik Tornéus på patrik@littfest.se.

Read More

Vilken fest det blev – igen!

Ett stort tack till alla er som festade med oss! Till er som gång på gång är modiga nog att lita på oss koordinatorer, som till och med köper upp alla biljetter innan vi klarat att presentera ett färdigt program. Och ett minst lika stort tack till er som hjälper till med att arrangera Littfest – volontärer, extrapersonal, samarbetspartners. Inga namn nämnda, ingen glömd.

Read More

Premiär för Barnens Littfest

Festen fortsätter även i dag söndag! Från 10.30 öppnar för första gången dörrarna till Barnens Littfest, med muminsagor, molnskådning, serietecknarverkstad, författarmöten och bokpyssel.

Read More

Gratis garderob och dubbla köer

För smidigast möjliga entré finns två köer till festivalen: Biljettkontroll (hämta festivalarmband) och Snabbentré (när du har ditt festivalarmband). Även i år är det Bostaden som bjuder på garderobsavgiften, vilket gör hanteringen både billigare och snabbare!

Read More

Sena ändringar och återbud

Ann Lingebrandt ersätter Martina Montelius i samtalet med Carl-Johan Vallgren. Även Heléne Lööw och Sara Meidell tvingas ställa in sin medverkan, där respektive programpunkt genomförs utan dem.

Read More

Dörrarna är öppna!

Nu välkomnar vi er till 2018 års upplaga av Littfest. Dagens program i Studion är helt gratis, och startar 11.00. Från nu och fram till 20.00 ikväll kan du också byta in din biljett mot festivalarmband i förväg.

Read More

Återbud från Rynell, Nygren och Mansztajn

Elisabeth Rynell, Anna Nygren och Jakobe Mansztajn ställer in sin medverkan i programmet. Samtliga programpunkter där dessa författare skulle medverkat genomförs ändå, men utan dessa personer.

Read More

Ko Un ställer in Europaturné

Vi måste tyvärr meddela att Ko Un ställt in vårens resa till Europa, och därmed även sina besök i Umeå, Malmö och Stockholm. Detta efter sviterna av två operationer.

Read More