Publishingpriset till Littfests programtidning

“För en överskådlig tidning med utmärkta bokpresentationer, progressiv form och tydlig visuell identitet.” Så löd motiveringen när Littfests programtidning 2018 presenterades som vinnare av Publishingpriset i kategorin Tidningsbilagor.

Publishingpriset delas årligen ut för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation i ett flertal kategorier. Att Littfests programtidning är en av vinnarna ser vi som ett gott betyg och som något vi är mycket glada för.

För Littfests del har det i första hand varit viktigt att programtidningen är pedagogisk och läsvärd, och av detta skäl tog vi för länge sedan kontakt med Hugo Sundkvist och hans dåvarande kollega Erik Olofsson på SGCLLLL. Tillsammans har de två utformat Littfests logotyper, merch och programblad.

Föregående år arbetade Hugo Sundkvist ensam med programmet, då i sin nya tjänst på Humbly, och som vanligt hade han mängder av idéer kring hur form och funktion kunde utvecklas. Eftersom vi haft ett långsiktigt och samarbete med Hugo Sundkvist som själv format tidningen från ax till limpa, tycker vi det är viktigt att just han uppmärksammas i detta fall. Därför vill vi rikta ett särskilt grattis till en - numera - fri formgivare. Grattis Hugo!

Klicka här för att se programtidningen för 2018 som PDF.