Festkväll på Bildmuseet

Vi upprepar succén med festkväll i samarbete med Bildmuseet. Fredag kväll, fri entré, ingen åldersgräns och öppet 17 - 01. Poesiläsningar, livemusik, vernissage och en unik föreställning signerad Skuggteatern.

 

Vernissage: Årets svenska bilderbok

Priset Snöbollen delas årligen ut under Littfest till en bilderbok. Bilder ur årets vinnarbok ställs ut på Bildmuseet, med vernissage fredag kväll den 16 mars. Då finns också chans att möta bokens upphovsmakare. Vilken bok som tar hem priset avslöjas i början av februari.
I samarbete med Snöbollen och Bildmuseet.

 

Skuggteatern tolkar dada

Mitt i Bildmuseets utställning Dada är dada ger Skuggteatern en unik föreställning på dadaistiskt tema. Senast såg vi Skuggteaterns Köttberget - ett ansvarsfullt förslag, som nominerats till Scenkonstgalan. Medverkar gör Love Ersare, Karin Malmberg, Emil Nilsson-Mäki och Magnus Nilsson-Mäki.
I samarbete med Skuggteatern.

Poesiläsningar

Detta kan vara det år då Littfest slår rekord vad gäller antal medverkande poeter under festivalen. Poesin är en lika viktig som uppskattad del av festivalen, och i år ges läsningar i den visuellt anslående utställningen Passager av konstnären Do Ho Suh. Medverkande poeter under fredagskvällen är Göran Greider, Jakobe Mansztajn, Jonas Ellerström, Hanna Hallgren, Yekta, Yolanda Aurora Bohm Ramirez, Aase Berg, Helen Mort, Mats Söderlund, Eiríkur Örn Norðdahl och Nino Mick. Poeterna presenteras av Helena Fagertun och Per Bergström.

Väärt!

Väärt! startades i Malmberget av Pär Poromaa Isling och Johan Airijoki i början på 00-talet. De har inte spelat tillsammans på fyra år men på Littfest står de åter på scen tillsammans för att framföra såväl äldre låtar som nytt material från sitt fjärde studioalbum som kommer under året.

Kvällens DJ:s...

...är den en dynamiska duon bakom Ord&Bild, Ann Ighe och Marit Kapla.