Fristadsförfattare och röster från norr

Litteratur behöver inte vara behaglig och underhållande, det vet de flesta författare som varit verksamma i och försökt vittna om livet i norra Sverige. Riktar man blicken ut i världen, mot vår tids stora konflikter, blir det också uppenbart att litteraturen rent av kan vara på liv och död. På årets festival är representationen av i norr verksamma, och fristadsförfattare, särskilt stark. 
– Fristadsförfattare och frågor om norr ligger oss varmt om hjärtat och måste tyvärr alltjämt lyftas, säger Erik Jonsson, koordinator för Littfest.
Till listan över medverkande på Littfest 2019 lägger vi nu bland andra Sahar Mousa, Jahanara Nuri, Ashraf Bagheri, Arya Aramnejad, Juvvá Pittja, Johan Sandberg McGuinne, Annica Wennström, Sigbjørn Skåden, Bengt Pohjanen, Anna Clara Tidholm, Tove Mörkberg, Sven-Olov Karlsson och David Väyrynen.

Biljetter till dagsprogrammet lördag är helt slutsålda. Biljetter till dagsprogrammet fredag köper du på nätet via Billetto.se eller hos någon av våra återförsäljare i Umeå under deras öppettider: Bokcafe Pilgatan, Eljest shop eller Bildmuseet. All information om biljettköp hittar du på Littfests hemsida