Fler namn till Littfest

Dmitrij Gluchovskij, Nils Håkanson, Dorit Rabinyan, Elisabeth Åsbrink och Sara Lundberg gästar Littfest 2018.

Dmitrij Gluchovskij från Moskva är känd för sina science fiction-romaner, och främst den dystopiska serie som inleds med Metro2033 där mänskligheten försöker överleva under jord i tunnelbanorna, efter ett kärnvapenkrig. Nu är han aktuell med den tredje boken i serien, Metro2035, på svenska. Under Littfest samtalar han med författaren och översättaren Nils Håkanson.

Dorit Rabinyans roman Alla floder flyter mot havet gav upphov till en politisk skandal 2016 när det israeliska utbildningsministeriet förbjöd skolungdomar att läsa den i litteraturundervisningen. Romanen skildrar omöjlig kärlek över gränsen mellan Israel och Palestina. Nu är den även aktuell på svenska. Under Littfest samtalar hon med Elisabeth Åsbrink.

Sara Lundberg nominerades nyligen till Augustpriset för sin bildroman Fågeln i mig flyger vart den vill. Den skildrar konstnärinnan Berta Hanssons uppväxt i en liten, jämtländsk by i början av 1900-talet. Det är en saga byggd på konstnärinnan Berta Hanssons liv; hennes dagboksanteckningar, brev och skisser.  Sara Lundberg står för både text och illustrationer. Hon samtalar med Annika Edlund som är ordförande för Kulturföreningen Pilgatan, bibliotekarie och jurymedlem ALMA-priset.